Artelac CL 10 ml

Szemcsepp
U toku je preuzimanje informacija o stanju na zalihama.
Nije dostupno za kupovinu!

Podaci

Brend
Artelac
Proizvođač
Bausch & Lomb
Veličina pakovanja
10 ml
Tip
Veštačke suze
Može se koristiti po otvaranju
6 sedmica
Brojčana stavka
ATCL10

Detalji

Artelac CL  10 ml műkönny

_x000D_

A szemfelszín nedvesítésére, szemszárazság-érzés, a szem fáradsága, vagy égő érzés esetén, továbbá kemény kontaktlencsék nedvesítésére/újranedvesítésére.

_x000D_

 

_x000D_

Mi az Artelac CL és mit tartalmaz?
1 tartály Artelac CL 10 ml oldatot tartalmaz.

Az oldat mililiterenként 3,2 mg hipromellózt, tartósítószerként cetrimidet, továbbá dinátrium-edetátot, dinátrium-foszfát-dodekahidrátot, nátrium-hidrogénfoszfát-dihidrátot, szorbitot, és vizet tartalmaz.

Mikor segít az Artelac CL?
Az Artelac CL felfrissíti és megnyugtatja a szemet. Elősegíti a szemfelszín nedvesedését szemszárazság-érzés, vagy a szem fáradsága, vagy a a szemben jelentkező égő érzés esetén. ezeket a tüneteket többek között hosszas televízió nézés, képernyő előtti munkavégzés, valamint fűtő-vagy légkondicionáló rendszerek keltette levegőáramlás idézhet elő. Az Artelac CL kiválóan alkalmas kemény kontaktlencsék viselése közbeni nedvesítésére/újranedvesítésére is.

Hogyan használja az Artelac CL-t?
Ügyeljen arra, az üveget becseppentéskor függőleges helyzetben tartsa!
Gondoskodjék arról, hogy a cseppentőhegy ne érjen hozzá a kontaktlencséhez, a szeméhez vagy az ujjaihoz, illetve bármilyen més felülethez - ezáltal megelőzhető az oldat bármiféle esetleges szennyeződése.

Mi mindent kell szem előtt tartani az Artelac CL használata során?
Túlérzékenységi reakciók, többek között szem-irritáció, vagy -vörösség fordulhat elő rendkívül ritka esetekben. Ha az összetevők bármelyikével szemben túlérzékenységi reakció lép fel, ne használja tovább a terméket! Ha a tünetek makacsul fennállnak, vagy súlyosbodnak, azonnal forduljon a szemészéhez!
Ne használja az Artelac CL oldatot, ha Ön túlérzékeny a termék bármelyik összetevőjére.
Az Artelac CL oldatban tartósítószerként alkalmazott cetrimid szem-irritációt okozhat. Szem-irritáció mindenekelőtt a termék gyakori, vagy hosszan tartó alkalmazása esetén fordul elő és a szaruhártya (a szem elülső felszínén található, kerek, átlátszó rész) károsításával időszakosan jelentkező látásromlást okoz.
Ha Ön többféle szemészeti készítményeket is használ, akkor várjon legalább 15 percet, bármilyen más szemészeti gyógyszer alkalmazása előtt!
Ne használja az Artelac CL oldatot lgy kontaktlencsékkel. A lágy kontaktlencséket az Artelac CL oldat alkalmazása előtt távolítsa el és csak legalább 15 perces várakozás után helyezze vissza azokat ismét a szemére!
Az oldat alkalmazása után közvetlenül homályossá válhat a látása.
Tájékoztatás az alkalmazás biztonságosságáról súlyosan károsodott szaruhártyájú betegek számára:
Rendkívül ritka esetekben a szaruhártyán kialakult kálcium-foszfát lerakódásokról számoltak be foszfát tartalmú szemészeti készítményekkel végzett kezelés során.
A tartály első felbontás után 6 héttel a fel nem használt oldatot meg kell semmisíteni.
Legfeljebb 30°C-on tárolandó.
Hűtőszekrényben nem tárolható és nem fagyasztható!

Dr.Gerhard Mann, Chem.-pharm. Fabrik GmbH
Brunsbüttler Damm 165-173, D-13581 Berlin.

CE 0483
BAUSCH+LOMB

Mišljenje

Prijavite se za naš newsletteri budite među prvima koji će saznati za naše promocije i vesti