Filtriranje

Tečnost za kontaktna sočiva

 

Upotreba rastvora za kontaktna sočiva

Danas su široko rasprostranjeni takozvani rastvori za kontaktna sočiva „sve u jednom“, koji imaju funkciju dezinfekcije kontaktnih sočiva i uklanjanja proteina, i drugih zagađivača. Sočiva treba čistiti samo posebnim rastvorom za čišćenje. Zabranjena je upotreba vode ili bilo koje druge tečnosti umesto rastvora za kontaktna sočiva, jer je sterilnost veoma važna. U vodi se mogu naći razne bakterije, a hlor uništava sočiva. Slani rastvori dostupni u različitim apotekama nisu pogodni za čišćenje kontaktnih sočiva, tako da njihova upotreba može ugroziti zdravlje Vaših očiju, a nepravilno čišćenje može oštetiti sočiva. Preporučujemo Vam da potražite savet svog specijaliste kako biste saznali koji rastvor za kontaktna sočiva je najprikladniji za Vaša sočiva. Ako pravilno očistite svoja sočiva, možete postići savršenu udobnost i nositi sočiva puno preporučeno vreme.

Istaknuti brendovi rastvora za održavanje sočiva:

Online izbor eOptike obuhvata brojne brendove i pakete rastvora.

ReNu Multiplus - takođe i za osetljive oči

ReNu brend proizvođača Bausch & Lomb je multifunkcionalna tečnost za čišćenje, koja je pogodna za negu svih mekih kontaktnih sočiva!

ReNu rastvor za kontaktna sočivakompanije Bausch & Lomb dostupno je online u dve verzije:

ReNu Multiplus rastvor za kontaktna sočiva, sa Hydranate tehnologijom, popularnim proizvodom za negu koji hidrira, čisti, dezinfikuje. Takođe je odličan za svakodnevno ispiranje i čuvanje sočiva. U eOptici ga možete pronaći u nekoliko ekonomičnih veličina:

ReNu MultiPlus (360 ml), contact lens solution

Svakog jutra nežno trljajte i isperite meka kontaktna sočiva ReNu rastvorom za kontaktna sočiva za udobno nošenje i svež izgled!

ReNu MPS rastvor za kontaktna sočiva

Idealan izbor za one sa osetljivim, lako iritiranim očima i očima sklonim crvenilu. Višenamensko rešenje za negu koje nežno čisti, neguje, vlaži i umiruje oči. Uklanja proteine i zagađivače koji se akumuliraju tokom celodnevne upotrebe, hidrira i čini nošenje kontaktnih sočiva ugodnim, čak i do 16 sati.

OPTI FREE asortiman proizvoda za negu:

„Nema dva ista oka, nema dve iste potrebe“ – imajući u vidu ovu spoznaju, Alcon je kreirao tri verzije rastvora za kontaktna sočiva OPTI FREE, koja se mogu naći u internet prodavnici eOptika.rs:

 • OPTI FREE Replenish rastvor za kontaktna sočiva - koji obnavlja površinu kontaktnog sočiva kako bi se obezbedila njegova odgovarajuća hidratacija. Zahvaljujući svom TearGlyde sistemu, održava oči vlažnima na način sličan ljudskim suzama, tokom celog dana. Izaberite ekonomičan OPTI FREE Replenish (300 ml), rastvor za kontaktna sočiva sa kutijicom
 • OPTI-FREE Replenish 300 ml contact lens solution with a case
 • OPTI FREE PureMoist rastvor za kontaktna sočiva - multifunkcionalni rastvor za dezinfekciju sa HydraGlyde hidratantnom matricom za vlagu i udobnost koja traje do 16 sati, i Polyquad i Aldox tehnologijama za borbu protiv infekcija izazvanih mikroorganizmima. OPTI FREE PureMoist (90 ml), OPTI FREE PureMoist (300 ml)
 • OPTI-FREE PureMoist 300 ml
 • OPTI FREE Express rastvor za kontaktna sočiva - Sa poloksaminom, koji jedinstveno obezbeđuje hidratantno okruženje za površinu kontaktnih sočiva, a njegova dvostruka formula pomaže u borbi protiv razmnožavanja patogena na kontaktnim sočivima. OPTI FREE express (120 ml), OPTI FREE Express (355 ml).
 • OPTI-FREEExpress 120 ml contact lens solution with a case

All in One Light multifunkcionalno rešenje

CooperVision-ovo rešenje All in One Light može se koristiti za sve tipove mekih kontaktnih sočiva, uključujući sočiva od silikona hidrogela. Ima funkciju čišćenja, dezinfekcije, vlaženja, podmazivanja, ispiranja i uklanja naslage. U našem izboru možete pronaći proizvod u nekoliko veličina. Potražite ekonomično All in One Light veličine 360 ml

Allin One Light 360 ml contact lens solution with a case

BioTrue rastvor za kontaktna sočiva

Jedan od najpopularnijih proizvoda proizvođača Bausch & Lomb je rastvor za kontaktna sočiva Biotrue. Rastvor za negu mekih kontaktnih sočiva, prvenstveno se preporučuje za silikonska hidrogel sočiva.

Biotrue contact lens solution 300 ml

Vrste rastvora za kontaktna sočiva

 • Rastvori za rastvaranje proteina
 • Multifunkcionalna rešenja za tvrda sočiva
 • Multifunkcionalna rešenja za meka sočiva
 • Rastvori peroksida
 • Fiziološki rastvor
 • Ekspresno čišćenje, dezinfekcija

Najbolja online kupovina rastvora za kontaktna sočiva

Izaberite online iz izbora odgovarajućih tečnosti za čišćenje i dezinfekciju kontaktnih sočiva. Pre nego što dodate proizvod u korpu, uverite se da je izabrani proizvod prikladan za kontaktna sočiva koja nosite. Pretraga u našoj web prodavnici je jednostavna. Kako biste bili sigurni da je pravi proizvod za negu u Vašoj korpi, preporučujemo Vam da pročitate opise proizvoda koji sadrže sve važne informacije. Na primer, lista sastojaka rastvora. Ovo može biti važno da se izbegne iritacija očiju. Provera sastojaka je posebno važna kada kupujete rastvor za kontaktna sočiva u apoteci. Takva tečnost za kontaktna sočiva može imati povoljnu cenu, ali možda nije pravi izbor za sočiva koje nosite. Uvek izaberite odgovarajući rastvor za negu Vaših mekih ili tvrdih sočiva.

Promocije rastvora za kontaktna sočiva

U slučaju online kupovine, ako ste ponovni kupac, možete ponovo naručiti prethodnu kupovinu pritiskom na dugme nakon što se prijavite na svoj profil. Pored naručivanja, pretplatite se na naš bilten da biste bili informisani o novim promotivnim ponudama.

Kontaktna sočiva i rešenja za negu u asortimanu eOptike

Za nošenje kontaktnih sočiva potreban je visokokvalitetni rastvor za čišćenje kontaktnih sočiva, kao i kutija za odlaganje kontaktnih sočiva. Kutija se obično nalazi u kutiji rastvora za čišćenje. Kontaktna sočiva se uvek moraju održavati, da bi zadržala svoju čistoću i fleksibilnost.

Pouzdana rešenja za čišćenje za negu sočiva

Na paleti rastvora za kontaktna sočiva u našoj web prodavnici naći ćete sve neophodne proizvode za savršenu negu sočiva. Naši proizvodi su dostupni u nekoliko veličina. Izaberite pravi proizvod u veličini od 100 ml, 300 ml, 360 ml ili višestruka pakovanja.

Pored toga, može biti od velike pomoći da uvek imate pri ruci kapi za oči, koje mogu da osveže oči u trenu, ako je potrebno. U asortimanu eOptike možete pronaći i izbor kapi za oči pogodnih za upotrebu sa kontaktnim sočivima.

Ako niste sigurni koji rastvor za čišćenje ili kapi za oči koristiti sa svojim kontaktnim sočivima, slobodno se obratite našem timu za korisničku podršku!