Filtriranje

Kapi za oči

 

Kapi za oči za one koji nose kontaktna sočiva

Prilikom nošenja kontaktnih sočiva važno je da sočivo “pluta” na površini oka, na suznom filmu adekvatnog kvaliteta i količine,. Ako se to ne dešava, sočivo se može trljati o površinu rožnjače, što, osim što izaziva osećaj stranog tela ili eventualno oštar bol, takođe može da obezbedi put za patogene, zbog sitnih povreda izazvanih ovim trenjem; ovo može dovesti do teške upale rožnjače. Gore pomenuto trljanje može da iritira površinu oka, uzrokujući pojavljivanje inflamatornih ćelija i potencijalno dovodeći do hronične upale.

Kapi za oči

Kapi za oči

Naš asortiman uključuje i kapi za oči bez konzervansa i kapi za oči koje sadrže konzervanse. Koristeći funkciju filtera na našoj web stranici, svako može pronaći savršen proizvod za sebe. Za one koji nose kontaktna sočiva, preporučujemo naš izbor kapi za oči pogodnih za upotrebu sa kontaktnim sočivima.

Visol intensive artificial tears

Iritacija očiju prilikom nošenja kontaktnih sočiva

Današnja savremena kontaktna sočiva su napravljena od prozračnih materijala koji retko iritiraju oči. Ti materijali su u stanju da održavaju oči vlažnima dugo vremena, smanjujući tako i rizik od suvih očiju.

Eye drops for dry eyes

Ipak, preporučuje se da oni koji nose kontaktna sočiva koriste odgovarajuće kapi za oči, koje mogu trenutno da dopune vlagu, ako je potrebno.

Kontaktna sočiva obično izazivaju pojačanu upalu u očima, ako se kontaminiraju ili se predugo nose. Uvek vodite računa o tome da za sočiva koriste odgovarajuću higijensku praksu i da ih ne nosite duže od preporučenog perioda. Zbog toga, prilikom svakodnevnog ili mesečnog nošenja kontaktnih sočiva, posebno pazite da se pridržavate vremena nošenja. U slučaju crvenih očiju, upotreba kontaktnih sočiva se ne preporučuje; prvo se konsultujte sa oftalmologom.

Dobro odabrane kapi za oči pružaju trenutno i dugotrajno olakšanje, pomažu u obnavljanju suznog filma, smanjuju osećaj stranog tela, smanjuju osećaj pečenja i isparavanje sloja vode. Preporučuje se da pročitate uputstvo za pravilnu upotrebu pre same upotrebe.

Systane Ultra preservative-free eye drops for contact lens wearers

Izaberite iz našeg asortimana kapi za oči koje se takođe mogu koristiti sa kontaktnim sočivima i nabavite proizvod koji Vam najviše odgovara.

Eye drops for dry eyes

Kapi za oči za lečenje suvih očiju

Sindrom suvih očiju je uobičajeno oftalmološko stanje, koje značajno utiče na kvalitet života zbog uticaja na oštrinu vida i osećaja neprijatnosti koje izaziva. Može se javiti kod svih starosnih grupa i time ugroziti rezultate operacija rožnjače, katarakte i (refraktivne) operacije za korekciju vida.

Usled nepravilnog funkcionisanja meibomskih žlezda u očnim kapcima, kvalitet lipidnog sloja koji zatvara suzni film se pogoršava, što dovodi do povećanog isparavanja na površini oka. Na pojavu simptoma suvog oka mogu uticati različiti faktori: klima, suv vazduh, dim, prašina, uticaji životne sredine. Kapi za oči revitalizuju umorne, nadražene oči.

Tipovi suvih očiju

U zavisnosti od vrste suvih očiju, oftalmološki simptomi i objektivni znaci mogu ukazivati na bolesti suvog oka sa nedostatkom vode, evaporativnim ili mešovitim tipom bolesti.

Kapi za oči za lečenje suvih očiju

Ove vrste kapi za oči služe za privremeno ublažavanje osećaja peckanja i iritacije izazvane suvim očima. Ako osetite upornu nelagodnost u očima ili jako suzenje, smetnje vida ili, na primer, crvenilo očiju, prekinite sa upotrebom kapi za oči i konsultujte oftalmologa, jer se stanje može pogoršati.

Ako se simptomi ne poboljšaju ili ne nestanu nakon nekoliko dana, obavezno posetite specijalistu.

Kategorije kapi za oči

Simptomi suvih očiju

Sindrom suvih očiju može biti od blagog do teškog. Simptomi suvih očiju mogu uključivati: bol u očima, glavobolju, žmurenje, zamagljen vid, umor očiju, grčeve mišića. U našoj web prodavnici, kapi za oči za suve oči su dostupne u različitim veličinama pakovanja.

Za lečenje blagih simptoma izazvanih suvim očima, možete birati između nekoliko vrsta kapi za oči i veštačkih suza. Uvek pročitajte uputstva za izabrani proizvod pre upotrebe.

Kao i svi lekovi, kapi za oči mogu izazvati neželjene efekte, iako ih ne dobijaju svi. Povremeno može doći do zamućenja vida, blagog zapaljenja konjunktiva (iritacije), proširenja zenica, lokalnih reakcija (osećaj pečenja, crvenilo, otok, bol, svrab oka i okoline) na mestu primene. Prekomerna i česta upotreba može izazvati peckanje i osećaj bockanja.

Upotreba kapi za oči i veštačkih suza pruža brzu pomoć u lečenju blagih simptoma, ali ako lokalne reakcije potraju, zamagljen vid se ne popravlja ili ako se crvenilo očiju ne smiri, obratite se specijalisti.

U teškim slučajevima, posebna pažnja se mora posvetiti izbegavanju mogućeg konjunktivitisa. Najčešći znak konjunktivitisa je crvenilo oka. Nakon toga dolazi do jakog suzenja, sekreta, svraba oka, a u težim slučajevima i do bola i osećaja stranog tela u očima. Ako imate konjuktivitis (bakterijsku infekciju oka), kapi za oči se mogu kupiti i bez recepta, ali ako je problem ozbiljan, trebalo bi se konsultovati sa lekarom i koristiti lekove koje on prepiše.

U našem asortimanu možete pronaći i kapi za oči bez konzervansa. Važno je da se pridržavate uputstava oftalmologa, kao i uputstva za upotrebu proizvoda za pravilnu primenu. Neželjeni efekti se mogu javiti čak i kada koristite kapi za oči i veštačke suze.

Online naručivanje kapi za oči

Kada kupujete online, ako ste ponovni kupac, možete ponovo naručiti svoju prethodnu porudžbinu samo jednim klikom nakon što se prijavite na svoj profil. Izaberite kapi za oči na sniženju i kupite svoju omiljenu marku kapi za oči ili veštačkih suza.