Carina i dodatni troškovi

CARINA I DODATNI TROŠKOVI

Dragi naši kupci, eOptika.rs je deo kompanije koja u svetu kontaktnih sočiva posluje već dugi niz godina na tržištima širom Evrope (Engleska, Španija, Italija, Mađarska…).

Naše sedište (optika, kancelarije i skladišta) nalaze se u Budimpešti u Mađarskoj.

Dugododišnje iskustvo u oblasti kontaktnih sočiva pružilo nam je profesionalnost ali i mogućnost da sve naše proizvode nabavljamo direktno od proizvođača. (Svi naši proizvodi su u originalnim pakovanjima.)

Poštanski troškovi

 • Za porudžbine sa kontaktnim sočivima, kapima za oči i naočarima za vid ili sunce poštarina je besplatna za porudžbine preko 4500rsd. Za porudžbine do 4500rsd plaća se poštarina u iznosu od 490rsd.
 • Za porudžbine koje sadrže makar i jednu tečnost za sočiva, cena poštarine će se obračunavati prema težini pošiljke. Krajnji iznos troškova slanja biće prikazan kad se izaberu način slanja i način plaćanja

S obzirom da se Zakoni zemalja u kojima poslujemo razlikuju može se dogoditi da NEZAVISNO OD NAS neke službe obračunaju dodatne troškove na naše pakete (troškove poštarine, otvaranja i kontrole paketa, carine, ponovne dostave, promene adrese dostave i slično).

Napravili smo ovaj kratak pregled mogućih situacija u Republici Srbiji kako bismo još jednom razjasnili koja su Vaša prava i mogućnosti ako kupujete na našem sajtu eOptika.rs.

80-90% Naših paketa stigne na adresu kupaca bez ikakvih problema. Vreme dostave paketa može varirati od 5-20 radnih dana i ne zavisi od nas, već od Pošte Srbije. Na ovo vreme NE VRŠIMO garancije, garancije vršimo samo na vreme SLANJA paketa. Ukoliko sočiva imamo na stanju šaljemio ih istog ili prvog sledećeg radnog dana od dana poručivanja (važi za porudžbine nakon 14h).. Ukoliko proizvode nemamo na stanju, dobićete meil sa informacijama o procenjenom vremenu koje nam je neophodno da proizvode poručimo od dobavljača i vremenu slanja vaših proizvoda.

 

Na 10-15% naših paketa Pošta Srbije i Carinska uprava obračunaju dodatne troškove.

Proces carinjenja se obavlja po principu uzorka, a iznos troškova carine zavisi od vrednosti paketa. Troškovi otvaranja paketa koje obračunava Pošta Srbije, treba da budu fiksni za sve pakete, ali i ovde može doći do odstupanja.

  Ukoliko morate da platite carinu, odnosno dodatne troškove, u zavisnosti od toga koji proizvod ste kupili, imate sledeće opcije:

             1. Možete izabrati da ne primite paket i on će se tad vratiti nama. U ovom slučaju, mi ćemo izvršiti refundaciju (Mi novac vraćamo na karticu kojom je izvršeno vreme plaćanje).

             2. Ako ste kod nas kupili kontaktna sočiva, rastvor za sočiva ili kapi za oči i odlučite da primite paket i platite carinske dažbine, mi Vam možemo refundirati te troškove u vidu kupon koda za popust pri sledećoj kupovini kod nas. Samo treba da nam se obratite mailom na info@eoptika.rs sa priloženom carinskom deklaracijom i mi ćemo Vam poslati kupon kod.

             3. Ukoliko ste kupili naočare za sunce ili naočare i odlučite da primite paket i platite carinske dažbine, morate znati da mi NE NUDIMO NIKAKAV VID REFUNDACIJE NOVCA ILI KOMPENZACIJU za iznos koji Vam je naplaćen od strane carine.
  Mi nastojimo da naše cene budu minimalne i u cenu proizvoda nisu uključene carinske takse i eventualni dodatni troškovi.
  Ono što možemo da Vam ponudimo u ovom slučaju je kod za popust od 10% na iznos sledeće kupovine kod nas. Takođe, kod možete upotrebiti Vi ili bilo ko drugi, nije vezan za konkretnu porudžbinu ili kupca. Vi nam pošaljite mail sa priloženom carinskom deklaracijom na info@eoptika.rs i mi ćemo Vam poslati kupon kod za popust u visini od 10% na iznos sledeće kupovine kod nas. *

  *Ova pravila se primenjuju od 01.03.2021.
  **Carina je organ Republike Srbije i kao takva određuje visinu carinskih troškova. Kako biste okvirno znali koliko bi mogle da iznose carinske takse, možete se voditi sledećim:
  - Za vrednost pošiljke do 50 evra, carina obračunava 20% PDV
  - Za vrednost pošiljke veću od 50 evra, carina prvo obračunava carinsku taksu od 10%, pa na zbirnu sumu 20% PDV.

  U oko 5% slučajeva desiće se da Carinska uprava Republike Srbije, kontaktna sočiva okarakteriše kao medicinsko sredstvo i pošalje Vam zahtev da im dostavite dozvolu za uvoz.

  Ovu dozvolu za uvoz je nemoguće dobiti u slučaju fizičkog lica, samo kompanije se mogu prijaviti za istu. S obzirom da je cela procedura dugotrajna i komplikovana za sada nismo u mogućnosti da obezbedimo ovu dozvolu. NEĆETE biti u mogućnosti da podignete paket za koji je neophodna ova dozvola. Ali možete nam poslati sliku ili skenirano pismo od pošte i u tom slučaju ćemo u zavisnosti od toga šta želite poslati novi paket ili vratiti Vam novac. Novac vraćamo na isti način kako nam je uplaćeno.

  Sve gore navedeno je bazirano isključivo na našem dosadašnjem iskustvu u radu.

  Prijavite se za naš newsletteri budite među prvima koji će saznati za naše promocije i vesti