Kategorije
Način plaćanja

Carina i dodatni troškovi

CARINA I DODATNI TROŠKOVI

Dragi naši kupci, eOptika.rs je deo kompanije koja u svetu kontaktnih sočiva posluje već dugi niz godina na tržištima širom Evrope (Engleska, Španija, Italija, Mađarska…).

Naše sedište (optika, kancelarije i skladišta) nalaze se u Budimpešti u Mađarskoj.

Dugododišnje iskustvo u oblasti kontaktnih sočiva pružilo nam je profesionalnost ali i mogućnost da sve naše proizvode nabavljamo direktno od proizvođača. (Svi naši proizvodi su u originalnim pakovanjima.)

Nove cene poštarine

  • Za porudžbine sa kontaktnim sočivima, kapima za oči i naočarima za vid ili sunce poštarina je besplatna za porudžbine preko 4500rsd. Za porudžbine do 4500rsd plaća se poštarina u iznosu od 490rsd.
  • Za porudžbine koje sadrže makar i jednu tečnost za sočiva, cena poštarine će se obračunavati prema težini pošiljke. Krajnji iznos troškova slanja biće prikazan kad se izaberu način slanja i način plaćanja

S obzirom da se Zakoni zemalja u kojima poslujemo razlikuju može se dogoditi da NEZAVISNO OD NAS neke službe obračunaju dodatne troškove na naše pakete (troškove poštarine, otvaranja i kontrole paketa, carine, ponovne dostave, promene adrese dostave i slično).

Napravili smo ovaj kratak pregled mogućih situacija u Republici Srbiji kako bismo još jednom razjasnili koja su Vaša prava i mogućnosti ako kupujete na našem sajtu eOptika.rs.

80-90% Naših paketa stigne na adresu kupaca bez ikakvih problema. Vreme dostave paketa može varirati od 5-20 radnih dana i ne zavisi od nas, već od Pošte Srbije. Na ovo vreme NE VRŠIMO garancije, garancije vršimo samo na vreme SLANJA paketa. Ukoliko sočiva imamo na stanju šaljemi ih istog ili prvog sledećeg radnog dana od dana poručivanja (važi za porudžbine nakon 14h). Ukoliko proizvode nemamo na stanju, dobićete meil sa informacijama o procenjenom vremenu koje nam je neophodno da proizvode poručimo od dobavljača i vremenu slanja vaših proizvoda.

 

Na 10-15% naših paketa Pošta Srbije i Carinska uprava obračunaju dodatne troškove.

Proces carinjenja se obavlja po principu uzorka, a iznos troškova carine zavisi od vrednosti paketa. Troškovi otvaranja paketa koje obračunava Pošta Srbije, treba da budu fiksni za sve pakete, ali i ovde može doći do odstupanja.

Ukoliko Vaš paket spada u ovu grupu za koje je neophodno platiti dodatne troškove imate sledeće opcije:

  1. Da primite paket i platite troškove. Ako se odlučite za ovu opciju, mi kao kompanija možemo izvršiti refundaciju dela troškova za carinske troškove u vidu kupon koda za popust pri sledećoj kupovini.
  2. Da odbijete primanje paketa. U tom slučaju paket će se vratiti nama.

          U tom slučaju možete tražiti da Vam porudžbinu ponovo pošaljemo ili da izvršimo refundaciju novca.

           (Novac vraćamo na platnu karticu kojom je izvršeno plaćanje).

 

U oko 5% slučajeva desiće se da Carinska uprava Republike Srbije, kontaktna sočiva okarakteriše kao medicinsko sredstvo i pošalje Vam zahtev da im dostavite dozvolu za uvoz.

Ovu dozvolu za uvoz je nemoguće dobiti u slučaju fizičkog lica, samo kompanije se mogu prijaviti za istu. S obzirom da je cela procedura dugotrajna i komplikovana za sada nismo u mogućnosti da obezbedimo ovu dozvolu. NEĆETE biti u mogućnosti da podignete paket za koji je neophodna ova dozvola. Ali možete nam poslati sliku ili skenirano pismo od pošte i u tom slučaju ćemo u zavisnosti od toga šta želite poslati novi paket ili vratiti Vam novac. Novac vraćamo na isti način kako nam je uplaćeno.