Politika povraćaja

Informacije o otkazivanju, zameni i vraćanju onlajn porudžbine

Sledi rezime informacija o vraćanju i povraćaju sredstava za proizvode kupljene online na našoj web stranici.

PAŽNJA! Povraćaj ili zamena za online porudžbine može se izvršiti samo poštom/kurirskom službom. Vraćeni ili zamenjeni artikli se ne mogu lično vratiti u naše skladište.

Otkazivanje porudžbine pre slanja:

Imate mogućnost da otkažete svoju porudžbinu pre slanja. Možete otkazati svoju porudžbinu pre nego što porudžbina napusti naše skladište. Molimo Vas da nas obavestite što je pre moguće ako želite da otkažete svoju porudžbinu, kako Vaša pošiljka ne bi bila predata pošti. Ako je Vaša pošiljka već preuzeta od strane pošte, možda nećemo moći da otkažemo Vašu porudžbinu i moraćete da je odbijete kod poštara.

Ako ste svoju porudžbinu platili online, nakon što je porudžbina otkazana, novac će biti vraćen na istu kreditnu karticu ili PayPal adresu e-pošte sa koje ste prvobitno platili porudžbinu. Povremeno, logistički problemi mogu sprečiti otkazivanje porudžbina, ali ćemo Vas odmah obavestiti.

Povrat novca, garancija zamene

Kontaktna sočiva i povezani proizvodi (proizvodi za negu, kapi za oči) mogu se vratiti za povraćaj ili zamenu u roku od 30 kalendarskih dana nakon prijema porudžbine. Može se vratiti samo neotvoreno, nekorišćeno i neoštećeno pakovanje. Za proizvode sa istekom roka trajanja, rok trajanja ne može biti kraći od 6 meseci. Paket mora da sadrži račun koji dokazuje da je proizvod naručen iz eOptika.rs web prodavnice.

Za okvire, sočiva i naočare za sunce, možete nam ih vratiti radi povraćaja ili zamene u roku od 14 dana od prijema isporuke. Robu možemo vratiti samo u neoštećenoj ambalaži. Paket mora da sadrži račun koji potvrđuje da je proizvod naručen iz eOptika.rs web prodavnice. Nudimo pun povrat novca za naočare na recept u roku od 14 dana.

Važno je napomenuti da samo neotvoreni (u slučaju naočara i sunčanih naočara, kutija se može otvoriti da bi se isprobao proizvod, ali ako se vrati, mora biti u stanju za ponovnu prodaju), neoznačeni, nekorišćeni proizvodi, sa svim naknadnim označavanjem uklonjena, netaknuta ambalaža, podložna je povratu. Ne morate da navodite razlog za vraćanje proizvoda.

U svim slučajevima, povraćaj sredstava će biti izvršen tek kada roba koja treba da bude vraćena stigne na navedenu adresu i bude u skladu sa uslovima vraćanja. Refundiraćemo cenu koju ste platili za vraćenu robu. Proces povraćaja novca će početi u roku od 5 radnih dana od prijema vraćene robe ili ranije. Ako ste svoju porudžbinu platili online, mi ćemo izvršiti povraćaj novca na istu platnu karticu ili PayPal e-poštu sa koje ste prvobitno platili porudžbinu. Povraćaj sredstava obično stiže na Vaš račun u roku od 10 radnih dana. U zavisnosti od Vaše banke, može potrajati duže. U slučaju da poništeni iznos ne bude knjižen na Vaš račun u roku od 3 nedelje, kontaktirajte banku vlasnika računa, gde možete pokrenuti postupak potraživanja kako bi Vam iznos bio uplaćen što je pre moguće.

U slučaju zamene, ako izaberete jeftiniji proizvod, razlika će Vam biti vraćena. Proces povraćaja će početi u roku od 5 radnih dana od prijema povraćaja ili ranije. Ako ste svoju porudžbinu platili online, mi ćemo poslati povraćaj novca na istu kreditnu karticu ili PayPal e-poštu sa koje ste prvobitno platili porudžbinu. Povraćaj sredstava obično stiže na Vaš račun u roku od 10 radnih dana. U zavisnosti od Vaše banke, može potrajati duže. U slučaju da poništeni iznos ne bude knjižen na Vaš račun u roku od 3 nedelje, kontaktirajte banku vlasnika računa, gde možete pokrenuti postupak potraživanja kako bi Vam iznos bio uplaćen što je pre moguće.

Ako ste odabrali skuplji proizvod, razliku možete izmiriti koristeći link za plaćanje, online, kao što biste to uradili sa običnom karticom.


Povratna adresa

Imajte na umu da svoju pošiljku morate poslati poštom na niže datu adresu. Molimo Vas da paket koji treba da se vrati stavite u čvrstu kartonsku kutiju, tako da se unutrašnjost kutije ni na koji način ne ošteti tokom povratne pošiljke. Molimo navedite Vašu adresu (pošiljaoca) na poleđini svih paketa koje nam vraćate. U najgorim slučajevima, ovo će osigurati da se paket ne izgubi. Vi ćete biti odgovorni za sve troškove povratne isporuke.

Vraćeni ili zamenjeni artikli ne mogu se lično vratiti u naše optike ili u naše skladište. Molimo Vas da ne šaljete svoju pošiljku pouzećem (COD) - mi ćemo Vam vratiti novac na isti način koji ste prvobitno koristili za plaćanje Vaše robe. Nakon što primimo Vaše artikle, odmah ćemo stupiti u kontakt sa Vama i izvršiti zamenu ili povraćaj novca koji ste želeli.

Naša povratna adresa:

 

Ulica: Visegradi u 11

Grad: 1132 Budapest

Mađarska