Razmišljate o korišćenju sočiva

Kontaktna sočiva su odlična za ljude koji su u stalnom pokretu, sa naočarima mnoge aktivnosti mogu biti neudobne ili čak rizične. Gotovo je nemoguće nesmetano igrati fudbal, košarku ili plivati sa naočarima za vid. Mnogo je lakše i jednostavnije koristiti kontaktna sočiva koja možete naći  na eOptika.rs po najpovoljnijim cenama.

 

Ako razmišljate o kupovini prvih kontaktnih sočiva važno je da posetite Vašeg očnog lekara, kako biste dobili recept za kontaktna sočiva.

 

Prema vrsti materijala od kog su napravljena postoje dve vrste kontaktnih sočiva, tvrda i meka. Tvrda sočiva su napravljena od plastike ili ponekad od silikona ili fluoropolimera. Meka sočiva su danas češća zbog toga što su udobna i možete ih kupiti u mnogim verzijama. Mi ćemo opisati neke vrste mekih sočiva.

S obzirom na period nošenja kontakta sočiva se mogu podeliti na:

 

 

  • Nedeljna/dvonedeljna kontaktna sočiva imaju nedeljni rok trajanja, po isteku nedelje treba uzeti novi par sočiva. Ova sočiva nose se tokom dana a preko noći se stavljaju u rastvor za sočiva, kako bi se spremila za nošenje narednog dana. Ne preporučuje se spavanje sa njima.

 

  • Mesečna kontaktna sočiva nose se tokom dana, a noću se takođe stavljau u rastvor. Neke vrste ovih mekih sočiva bezbedne su I za upotrebu tokom noći ali se preporučuje da se sa njima ne spava, kako bi se oči odmorile na adekvatan način.

 

Prema korekciji vida koju vrše sočiva se dele u tri grupe:

 

Pored ovih sočiva moguće je naći i sočiva u boji sa i bez dioptrije.

Za kontaktna sočiva u boji bez dioptrije nije Vam potreban recept, ali i ova kontaktna sočiva zahtevaju isti stepen održavanja higijene kao i sve druga sočiva. 

 

eOptika.rs Vam ne može preporučiti kontaknta sočiva i slične proizvode, to može samo Vaš očni lekar.

Možete nam pisati na  hello@eoptika.com ili Info@eoptika.rs biće nam drago da Vam u najkraćem roku odgovorimo.

Prijavite se za naš newsletteri budite među prvima koji će saznati za naše promocije i vesti